Historie Chris Hectors Compuvision

 

Na studies aan Mulo, MTS en Pedagogisch Technische Hogeschool is Chris Hectors in 1979 zijn loopbaan begonnen als leraar werktuigbouwkunde, natuurkunde en wiskunde in het middelbaar onderwijs. In 1985 kreeg hij ook het vak informatica in zijn pakket. De school waar hij werkte was projectschool in verband met het invoeren van computers in het onderwijs.

Verschillende docenten van de school waaronder Chris, volgden vele cursussen om daarna zelf les te kunnen geven in het computergebruik.

Binnen de school werd in 1986 het eerste computernetwerk geïnstalleerd. Het waren computers van het type XT met 2 floppydrives van 51/4”. Ze hadden geen harde schijf en waren door middel van coax verbonden met een Novell 3.12 server.

Omdat hardware ook beheerd moet worden werd Chris ook systeembeheerder. De nodige reparaties en uitbreidingen werden door hem uitgevoerd.

Collega's en kennissen vroegen hem of hij ook voor hen een p.c. kon repararen of samenstellen. Uiteraard was dat geen probleem!

Omdat er steeds meer van deze verzoeken kwamen werd in november 1996 een inschrijving bij de Kamer van Koophandel aangevraagd. In 1999 werd het huidige pand in Ossendrecht aangekocht. Van oorsprong was dit een café met zaal.

Na een grondige verbouwing ontstond een pand met geheel nieuwe bestemmingen, nl.: Woning, computerwinkel, werkplaats, internetcafé en leslokaal. Gedurende de eerste 2 jaren werkte Chris deels nog in het onderwijs en deels in zijn nieuwe bedrijf.

Van een eenmanszaak werd het omgezet in een maatschap met als vennoten Bertje en Chris Hectors. Mevr. Bertje Hectors zorgde voor de benodigde papieren voor het internetcafé.

Ook verzorgde zij de p.r. en de catering als het internetcafé verhuurd werd bv. aan groepen die daar les wilden geven met gebruik van lunch.

Inmiddels heeft het bedrijf naast dhr. en mevr. Hectors 3 vaste gespecialiseerde medewerkers en bovendien permanent 2 of 3 stagiaires van mbo en hbo ict en mediavormgeving. Internetcafé en leslokaal hebben inmiddels plaatsgemaakt voor een grote werkplaats waar de technische dienst haar kunsten verricht.

We zetten nog even de bedrijfsactiviteiten op een rijtje:

- Verkoop van computers en randapparatuur voor particulier, school en bedrijf.

Reparatie van hard- en software.

Aanleg van netwerken

Het verzorgen van onderhoudscontracten voor bedrijven en particulieren, waarbij snelle verschijning en bijna direct verder kunnen werken sleutelbegrippen zijn.

Websites bouwen en beheren

Clouddiensten. Denk hierbij aan data- en applicatie-opslag en -backup voor klanten op externe servers.